Nullijn

Vorige week klapten de cao-onderhandelingen, omdat FNV van mening is dat er tot op heden te weinig is bereikt. Vooral de wachtdagen verdelen beide partijen. Maar ook de loonwensen van werkgevers en werknemers liggen nog ver uit elkaar. Volgens betrokkenen zette OSB in eerste instantie in op de nullijn. Dat blijkt nu dus niet (meer) het geval.

Onrealistische eisen
OSB-voorzitter eerste onderhandelaar Hans Simons legt uit: "FNV gaat voor actie op basis van onrealistische eisen tot vijftien procent loonkostenstijging. We hebben FNV gevraagd de eisen te matigen, zodat we een concreet en realistisch loonbod konden neerleggen."

Maar volgens de OSB-voorzitter was FNV 'op geen enkele wijze bereid de eisen te matigen of prioriteren'. Onnodig, zegt Simons. "Hier helpen ze onze mensen absoluut niet mee. Desondanks hebben wij aangegeven een loonbod te willen doen in vergelijkbare lijn met de gemiddelde loonontwikkeling van cao's 2014 in Nederland."

Stijging
Om hoeveel procent het precies gaat, laat OSB niet los. Maar werkgeversorganisatie AWVN becijferde in een eerder stadium dat de cao-lonen in 2014 gemiddeld met ongeveer 1,5 procent stijgen.

privacy | algemene voorwaarden | copyright 2010 Proper Diensten BV

 
 Go4Proper
Postbus 38183
6503 AD Nijmegen

Bezoekadres:
Bijsterhuizen 30-11A
6604 LP Wijchen