Samsom 2

Hans Simons, voorzitter OSB: “Ongepast dat Samsom de schoonmaakbranche zo positioneert. Hij suggereert dat schoonmakers er nu pas bijhoren, nulurencontracten hebben en door gangen worden gejaagd. Het is tijd dat Samsom goed in de spiegel kijkt en nadenkt over hoe hij eerst met de schoonmakers omging. Blijkbaar waren de schoonmakers die voor schoonmaakbedrijven werken minder in aanzien dan nu het een directe collega wordt. Vele klanten spreken met het schoonmaakbedrijf af dat er overdag schoongemaakt wordt, dat had het Rijk ook aan haar schoonmaakbedrijven kunnen vragen. Schoonmakers en schoonmaakbedrijven dragen juist bij aan gastheerschap en zijn heel dienstverlenend.”

Verkiezingsretoriek PvdA
Samsom zal altijd ontkennen dat hij de schoonmakers gebruikt als voorbeeld voor zijn eigen positionering en stemmen. Dat schoonmakers een salaris hebben van ruim 120% van het Wettelijk Minimumloon, vertelt hij nergens. Nulurencontracten bestaan niet in de schoonmaak. En wat denk je van het aantal vaste contracten? 80% van de schoonmakers die voor het rijk werken hebben een vast contact. 80%! Dat ligt ruim boven het gemiddelde van Nederland. De schoonmaakbranche heeft het al vaker gezegd, en doet het nu nog een keer: het is teleurstellend dat politieke partijen een branche negatief blijven wegzetten.

Verbetering positie schoonmaker
De schoonmaakbranche heeft zich afgelopen jaren ingespannen om de positie van de schoonmaker te verbeteren, te zorgen voor duurzame werkgelegenheid en professionalisering van het schoonmaakvak. Ook door het Rijk erkende – Code Verantwoordelijk Marktgedrag zijn daar de resultaten van. De schoonmaakondernemers investeren flink in opleidingen en goede arbeidsvoorwaarden.

privacy | algemene voorwaarden | copyright 2010 Proper Diensten BV

 
 Go4Proper
Postbus 38183
6503 AD Nijmegen

Bezoekadres:
Bijsterhuizen 30-11A
6604 LP Wijchen