Vloeronderhoud

Vloeronderhoud

‘Stofzuigen is toch genoeg?’
U heeft veel geld in een representatief gebouw geïnvesteerd, toch staat u niet altijd stil bij het vloeronderhoud, want: ‘stofzuigen is toch genoeg?’ De meeste soorten vloerbedekking worden als ‘onderhoudsvriendelijk’ verkocht, echter, veelal liggen er te kleine schoonloopmatten waardoor er veel vuil wordt meegelopen. Daar begint de vervuiling!         

Marmoleum

Ondanks dat marmoleum als vloer voor het leven verkocht wordt, heeft ook deze vloer zijn onderhoudsbeurt nodig. De slijtlaag (polymeer) dient op tijd vervangen te worden om het marmoleum niet te beschadigen. Het is afhankelijk van het gebruik, in combinatie met de onderhoudsfrequentie hoe lang de slijtlaag mee kan en groot onderhoud uitgesteld kan worden.         

Tapijt

Om tapijt zo schoon mogelijk te houden moet er regelmatig stofgezogen en gereinigd worden. Na een reinigingsbeurt, is het weer makkelijker stofzuigen: er blijft minder vuil in het tapijt zitten, waardoor de mate van slijtage afneemt. Dit werkt ook nog eens positief op de stofreducering in het hele pand.        
 

» Tapijt

Het onderhoud en de reiniging van tapijt
Voor het vloeronderhoud en het reinigen van vloerbedekking zijn verschillende technieken mogelijk. Dit is afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak en van het soort vloerbedekking.

Droge poederreiniging
Het is een droog procedé dat eenvoudig is uit te voeren: poeder uitstrooien, inborstelen met een speciaal borstelapparaat en uitborstelend opzuigen met een stofzuiger voorzien van een electro- aangedreven borstel. De poeders bestaan uit minuscule sponsjes van polyurethaan of uit biologisch afbreekbare cellulose, geïmpregneerd met reinigingsmiddel. Tapijtpoeder is hygroscopisch en wordt licht vochtig gemaakt. Het vuil wordt geabsorbeerd door het poeder en wordt dan weer opgezogen.

Bonnet methode
Een effectieve methode voor tussenreiniging. Het tapijt wordt voorgesprayd met een speciaal reinigingsmiddel, waarna de top van het tapijt gereinigd wordt met behulp van een éénschijfsmachine met witte, katoenen pad of een synthetische pad van microvezel. De vervuiling wordt door de pad opgenomen die regelmatig ververst wordt. Deze methode heeft het voordeel zeer snel te drogen omwille van de geringe hoeveelheid vocht die wordt gebruikt. Algemeen gesteld is dit een snelle opfrisbeurt met aantoonbare voordelen.

Injectie-Extractie
Bij deze methode van vloeronderhoud wordt water onder druk in het tapijt gespoten en ook weer onmiddellijk opgezogen. Het voordeel van deze methode is de capaciteit om grote hoeveelheden vuil en besmettingen uit te spoelen.

» Linoleum

Vloeronderhoud van Linoleum vloeren
Linoleum wordt vervaardigd uit geoxideerde lijnolie, harsen vermengd met kurk, vulstoffen en pigmenten; het geheel gekalanderd op een juteweefsel. Na een droogtijd waarin linoleum zijn sterkte krijgt, is het product uiteindelijk gereed.

Voordelen:
Linoleum dankt zijn goede reputatie vooral aan zijn onverslijtbaarheid. Het kan minstens twintig jaar mee. Maar linoleum heeft bij interieurarchitecten tevens een goede reputatie vanwege de vele kleurmogelijkheden. Het toepassen van linoleum in een combinatie van meer kleuren is de laatste jaren tot een soort kunstvorm uitgegroeid.
Groot onderhoud
Het vloeronderhoud kan bestaan uit het strippen (het verwijderen van de oude waslaag), maar meestal volstaat het machinaal reinigen van de vloer met een neutraal schoonmaakmiddel. Nadat de vloer gereinigd is, worden er twee lagen was/polymeer aangebracht. Om de vloeren in topconditie te houden, voorzien wij u van een passend onderhoudsadvies.

Periodiek reinigen/opblokken van de vloer
Voor het periodiek reinigen/opblokken van linoleumvloeren maken wij gebruik van een Low Speed en super high-speed éénschijfsmachine met hoge vloerdruk geeft een prima resultaat.

» Marmoleum

Marmoleum Topshield

Marmoleum Topshield is een geavanceerde finish en garandeert dat de rijke kleuren en dessins van uw vloer fris en helder blijven. Tevens geeft het een betere bescherming tegen vuil en strepen.
Marmoleum Topshield vermindert de noodzaak tot reiniging en vloeronderhoud aanzienlijk, wat leidt tot lagere onderhoudskosten.

Spraymethode

De Spraymethode voor machinale vloerverzorging
In de meeste gevallen wordt de Spraymethode aanbevolen, aangezien deze het meest kostenbesparend werkt. Spray en een éénschijfsmachine zullen de finish in optimale conditie houden en vuilaanhechting tegengaan. De Spraymethode zorgt voor een droge en hygiënische omgeving. Tijdens de behandeling kan gewoon over de vloer worden gelopen.

Zeepfilmmethode

Vloeronderhoud door middel van de Zeepfilmmethode voor handmatige vloerverzorging
De Zeepfilmmethode is het beste alternatief als een éénschijfsmachine niet aanwezig is. Eenvoudige middelen zijn al voldoende om de vloer te reinigen en onderhouden. De zeepfilm voorkomt dat hardnekkig vuil zich hecht aan het oppervlak van de vloerbedekking. Deze zeepfilm wordt tijdens de eerstvolgende periodieke schoonmaakbeurt verwijderd en vernieuwd.

» PVC

Reinigen met een schrobzuigmachine en plaatselijk met een eenschijfsmachine. Hierna wordt de vloer opgewreven met een rode pad. Beschadigingen door zand, zout, glas en scherpe delen zijn funest voor de vloeren. Men dient altijd speciale vilt te gebruiken onde stoelen en deze ook regelmatig schoon te houden. Beschadigde plekken worden wel schoon schoon met een schrobbeurt met wordt ook weer eerder vuil. De beschadigde plaatsen wvrijven wij op met een rode pad zodat deze plek weer glad is en niet stoef. Advies: Nieuw PU Cooting aanbrengen. 

» Let op

Go4proper kan niet door de opdrachtgever aansprakelijk gesteld worden voor het doorlekken van water bij harde vloeren. Opdrachtgever dient er zelf voor te zorgen/controleren of de kitnaden nog goed zijn of periodiek door een vloerenlegger. De opdrachtnemer weet niet wat er is afgesproken met de vloerenlegger of men wel heeft gekit of niet. Vaak laat men dit achterwegen ivm extra kosten.

 

 

privacy | algemene voorwaarden | copyright 2010 Proper Diensten BV

 
 Go4Proper
Postbus 38183
6503 AD Nijmegen

Bezoekadres:
Bijsterhuizen 30-11A
6604 LP Wijchen